Bageriet är till salu »

Om oss

Ett litet glutenfritt bageri med butik

Glutenfritt i Malmö bakar glutenfria produkter i en säker glutenfri miljö. Förutom butiksförsäljning erbjuder företaget utkörning. De nygräddade produkterna fryses in direkt för att behålla smak och konsistens.

Alla tillsatser är färska; t ex används inte aromer eller essenser. För att garantera produkternas kvalitet och säkerhet, kontrolleras de färdiga produkterna kontinuerligt i laboratorium. Alla produkter har innehålls- och näringsvärdesdeklaration.

Goda och garanterat glutenfria produkter

Företaget startade hösten 2002 av Elizabeth och hennes man Kreso. Elizabeth har lång erfarenhet av bakning och utvärdering av glutenfria produkter då deras son har celiaki. Sonen tröttnade snabbt på det magra utbud som erbjöds i handeln och då började Elizabeth baka och utveckla egna produkter. Det ledde så småningom till idén om ett eget bageri med goda och garanterat glutenfria produkter av bra kvalitet.

Kontaktuppgifter

Bageriet och butiken ligger lättillgängligt i Limhamn - Malmö på Älggatan 26. Det finns parkering på gatorna runt omkring. Karta »

Ring telefon 040 - 16 10 44 för specialbeställningar och beställning av hemleverans.

Glutenintolerans, celiaki

Glutenintolerans, celiaki, innebär att man inte tål gluten, proteiner som finns i de fyra sädesslagen vete, råg, korn och havre. Gluten orsakar en skada på slemhinnan i tarmen. Skadan gör att man inte kan tillgodogöra sig födan på normalt sätt.

Förekomsten av celiaki är hög i Sverige jämfört med andra länder och man räknar med att så många som 1 av 150 personer lider av sjukdomen.

Gluten finns i mjöl, flingor och gryn av vete, råg, korn och havre. Dessutom kan gluten från spannmål finnas i bröd, makaroner, nudlar, spagetti, soppor, såser och stuvningar, frukostflingor, välling, charkuteriprodukter, köttbullar, fiskbullar och konfektyrer.

Källa: Livsmedelsverket

glutenfritt bagare

© Glutenfritt i Malmö | Älggatan 26, Limhamn Malmö | Telefon 040 - 16 10 44

Partner: Kalasguiden.se - tips om barnkalas & fest